Krasboek: doe een ebook cadeau

Een krasboek is feitelijk een ebook. Het is de cover van het boek, gedrukt op zwaar papier, met een flaptekst en een krascode. Met de code kun je thuis het ebook downloaden, via deze website. Het ebookgeschenk van Lydia Rood, De kop van de pauw, is ook een krasboek, maar dan gratis.

De voordelen van een krasboek zijn evident: een ebook wordt op deze wijze tastbaar en ook 'geefbaar' als cadeau. In principe kan elk ebook ook als als krasboek verschijnen: of je hem nu gratis krijgt of moet kopen. Een boek dat je op deze manier koopt heeft nog een extra voordeel: je hoeft niet te betalen via internet. Veel mensen vinden niet plezierig.

Bestel een krasboek
Betalen met iDealJe kunt de 25 onderstaande krasboeken (formaat A5) momenteel alleen via deze site kopen. Er geldt € 1 verzendkosten en je hebt ze in de regel binnen 24 in huis, inclusief geschenkenvelop. Betalen kan met eenmalige machtiging of iDeal.

Uitgeverij Lemniscaat brengt 4 jeugdtitels van Simone van der Vlugt als combinatie van boek + krasboek.

Thrillers

De duiker - HŚkan ÷stlundh

Op het Zweedse eiland Gotland heerst een hittegolf. De vochtige warmte duurt tot eind september. Maar het is niet de extreme warmte die Jenny Lundgren 's nachts uit haar slaap houdt. Ze wordt geplaagd door duistere jeugdherinneringen. De angstaanjagende beelden die voortdurend in haar dromen terugkeren, dwingen haar uiteindelijk tot een dramatisch besluit: bij de politie doet ze aangifte van moord - gepleegd door haar vader, zeventien jaar geleden. Een week later doen twee jongetjes tijdens het snorkelen aan de noordkust van Gotland een macabere ontdekking. In een met water gevulde kalkgroeve drijft enkele meters onder de oppervlakte het levenloze lichaam van een duiker.

De fatale tweeling- Rolf Eckert

Een zesvoudige moord in een fitnesscentrum stelt niet alleen hoge eisen aan de ambitieuze en omstreden Ela Bach, chef van de speciale onderzoekscommissie. Haar medewerkers jagen tijdens het onderzoek ook zo hun eigen belangen na. Dat geldt voor Leo KŲster, de wegens disfunctioneren overgeplaatste 'rambo' van de ME, die het misdrijf ontdekt en brigadier Martin Zander, wiens partner tot de slachtoffers behoort, In de roman De fatale tweeling is niets wat het lijkt: de tweeling Ilka en Jasmin is geen tweeling, hoewel ze ooit optraden als de 'Golden Twins'. Zonder het te weten, zijn ze wel halfzusjes, van wie de een avontuurlijker is aangelegd dan de ander.

Retour Stockholm- Kjell Genberg

Commissaris Arnold Nyman is weduwnaar en kan maar niet wennen aan het idee dat zijn dochter Helena nu echt volwassen is. Hij piekert over de vraag hoe zij, als jonge arts in het noorden van Noorwegen, het in vredesnaam zonder hem kan stellen. Hij wordt echter gedwongen aan iets heel anders te denken als er in Stockholm plotseling oorlog uitbreekt in kringen van de georganiseerde misdaad. Die strijd laait in alle hevigheid op als langs de oever van het meer Mšlaren een politieman dood wordt aangetroffen, opgehangen onder een duikplank. Als het criminele milieu in de gaten krijgt dat het speurwerk van Nyman hem wel heel dichtbij brengt, slaat men genadeloos terug - juist als Helena terugkeert naar Stockholm.

Twee zomers- Michael Berg

De 28-jarige Chantal Zwart is verslaggeefster en presentatrice bij France Inter, een gerenommeerd radiostation in Parijs. Na een gebroken liefde vlucht ze de Franse provincie in. Al snel is ze de ster van een regionale zender in de Limousin. In het gehucht Monteil vindt ze haar droomhuis, met een adembenemend uitzicht. De vraagprijs valt mee. Te mooi om waar te zijn. Is er iets mis met het huis? Of met Monteil?

Twee zomers en Blind vertrouwen vormen samen 1 krasboek.
Blind vertrouwen- Michael Berg

Chantal heeft een radioprogramma bij RLP, een regionale zender in de Franse provincie. Op een ochtend is de Nederlander Peter Versloot haar gast. Hij heeft een boek geschreven over zijn leven in Frankrijk, waarin hij zich echter laatdunkend uitlaat over de plaatselijke bevolking. Als de inwoners van Peters woonplaats Rebeyrat de passage uit het boek horen die Chantal voorleest, besluiten ze dat dit boek nooit mag verschijnen - koste wat het kost.

Twee zomers en Blind vertrouwen vormen samen 1 krasboek.
Een echte vrouw- Michael Berg

Een mistige avond in een voorstadje van Limoges. Tijdens het uitlaten van zijn hond wordt Christophe Bourdes, baas van Radio Limousin Populaire, doodgereden. De politie gaat uit van een ongeluk en zoekt de voortvluchtige bestuurder. Chantal Zwart, een 31-jarige journaliste, heeft haar twijfels en start een eigen onderzoek. Wanneer ze in het verleden van haar chef duikt, stuit ze op een ander onopgehelderd sterfgeval. De speurtocht van Chantal leidt naar een streng katholiek jongensinternaat waar ooit een medescholier van Christophe onder mysterieuze omstandigheden verdween.

Mens & maatschappij / Literaire non-fictie

Man is stoer, vrouw is hoer - Maria Genova

Anna droomt ervan filmster te worden. Ze weet nog niet dat haar eigen leven op een zeer dramatische film gaat lijken als ze in handen van een loverboy valt. Waarom blijft een vrouw bij een man die haar verkracht en mishandelt? 'Hij heeft me al een paar keer bedreigd: "Denk erom: als je me verlaat, maak ik je koud. Niemand gaat je zoeken." Ik kan het bijna niet geloven dat ik zijn bezit ben.' Man is stoer, vrouw is hoer leest als een spannende roman, maar is gebaseerd op een gruwelijke werkelijkheid. Een onthullend boek over wat zich achter de ramen van de hoerenbuurten afspeelt, hoe loverboys jonge vrouwen inpalmen, hoe mooie meisjes als vee worden verhandeld en hoe machteloos de politie meestal is.

Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer - Jessica de Jonge

Bestuurders, politici, wetenschappers en journalisten breken zich al jaren het hoofd over de vraag waarom Nederlandse vrouwen zelden de top van het bedrijfsleven bereiken. Met legio maatregelen en nog meer goede voornemens pogen zij de opmars van vrouwen een impuls te geven. Tevergeefs. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen (maart 2011) schetst Jessica de Jong de oorzaken van het falende beleid van bedrijfsleven en overheid. Ze doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek en topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

Ik lieg, dus ik ben - Stine Jensen

De mens, daar was Stine Jensen op jonge leeftijd al van overtuigd, is in de eerste plaats een liegbeest. Met krokodillentranen kun je aandacht trekken, en als je treurig lacht, krijg je een snoepje extra. Natuurlijk leren we ook dat liegen moreel verwerpelijk is. Maar wie de waarheid eruit flapt, wordt prompt op het matje geroepen. Voor de meeste mensen is eerlijkheid een dusdanige afwijking van het standaardgedrag dat ze je waarschuwen als er een moment van eerlijkheid aan zit te komen: 'Om je de waarheid te zeggen...' Dit ebook is een geactualiseerde en aangevulde versie van het boek Leugenaars van Stine Jensen.

Geschiedenis

In de voetsporen van Alexander de Grote - Michael Wood

Alexander de Grote is een icoon in de geschiedenis van het Oosten en het Westen. In een periode van nauwelijks 15 jaar (hij leefde van 356 tot 323 v Chr.) bouwde hij het grootste rijk dat de wereld heeft gekend. Zijn veroveringstocht van 30.000 kilometer door AziŽ was een uitbarsting van moed, wreedheid, volharding en hebzucht. De tocht was een ontmoeting tussen de culturen van Griekenland, Egypte, IsraŽl, PerziŽ en Voor-IndiŽ. Tweeduizend jaar later probeert historicus Michael Wood te achterhalen wie deze verheerlijkte maar ook verguisde veldheer was. Hiertoe reist hij de veroveringstocht van Alexander in zijn geheel na: per jeep, trein, boot, kameel en te voet. Wood trekt door woestijnen, over gebergten en steekt vlaktes en rivieren over. Hij ontmoet handelaren, pelgrims, guerilla's en verhalenvertellers.

De geschiedenis van Rusland sinds Napoleon - Peter d'Hamecourt - Toen Napoleon Maly verliet

Bewoners van een typisch Russisch provinciestadje blikken terug op de dramatische geschiedenis van Rusland van de afgelopen 200 jaar die zij aan den lijve hebben ondervonden. Ze geven daarmee een compleet verhaal van het land en zijn bewoners. Een natie likt zijn wonden. Democratie schiet geen wortel en Poetinisme blijkt geen remedie voor vooruitgang. De bewoners van Malojaroslavtsjane, waar het verhaal afspeelt, noemen hun provinciestadje liefkozend Maly.

Jeugd

De guillotine - Simone van der Vlugt

In het Parijs van 1789 groeit Sandrine de Billancourt op in een adellijk gezin. Ze heeft een goed leven. Maar dan keert het volk zich tegen regering die hen onderdrukt en breekt de Franse Revolutie uit. Duizenden mensen van koninklijk en adellijk bloed verliezen hun hoofd onder de guillotine. Dat overkomt ook de familie van Sandrine, maar zelf weet ze te ontkomen. Ze vindt onderdak bij een schoenmakersfamilie, maar het gevaar om te worden ontdekt is groot. Prijzen: Eervolle vermelding Zoenjury in 2000, eervolle vermelding Jonge Jury in 2001, eerste prijs Moerser Jugendbuch-Jury 2001 (Duitse vertaling) Voor kinderen vanaf 12 jaar; door de gelaagdheid interessant tot 15 jaar. (NBD Biblion)

Ook als combinatie van boek + krasboek

 
De verdwenen jongen - Nanda Roep

In De verdwenen jongen krijgt het restaurant een vreemde gast over de vloer. Hij snuffelt als een dief rond de boerderij. Wat wil hij? De zussen Luna en Lotte horen een oude legende uit Biesland over een jongen die in zee verdween, maar die soms nog opduikt. Het zal toch niet...? Plaza Patatta is: lezen, muziek, knutselen en koken - voor iedereen die smult van een spannend verhaal! Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Als krasboek met gratis liedjes van Nanda Roep in mp3

Lichtvoetige olifanten - Geert-Jan Roebers

Een ijsbeer is zwart. Daar kom je achter door hem te scheren of - een beter idee - door dit ebook te lezen. Het staat vol met verrassende verhalen over hoe dieren zich door het leven slaan. Met bijzondere lichaamsdelen, zoals de steunzolen die een olifant zijn lichtvoetige tred geven. Met listig gedrag, zoals een haaitje dat aan koekhappen doet. Of door bizarre burenhulp, zoals een garnaal die inwoont bij een vis. Kortom: vermakelijke zaken van leven en dood.

Het geheim van de mummie - Detectivebureau Lars & Maja

Is het waar dat in het museum de Egyptische mummie na 3000 jaar weer tot leven is gekomen? De nachtwaker, verstijfd van schrik, zegt dat hij het met eigen ogen heeft gezien. Diezelfde nacht blijkt ook het meest kostbare schilderij verdwenen. Lars en Maja gaan onmiddellijk naar het museum om de zaak te onderzoeken. Een gemakkelijk leesbaar en spannend boek met veel illustraties. Na het succes van Het krantengeheim en Het geheim van de dierenwinkel is dit het derde deel van de beroemde, vijftiendelige kinderserie uit Zweden.
Als krasboek met gratis luisterboek in mp3.

Reizen

Fotocolums van een reiziger - Als krasboek 2 voor 1 prijs
Daily India & Daily Asia
- Peter de Ruiter

Schrijver en fotograaf Peter de Ruiter heeft in 2002 bijna negen maanden in AziŽ gereisd. Ongeveer de helft van de tijd heeft hij doorgebracht in India, aan welk land hij zijn hart heeft verpand. Gewapend met laptop, digitale fotocamera en een gezonde dosis inventiviteit heeft hij dagelijks in woord en beeld een journaal op internet weten te publiceren onder de titels Daily India en Daily Asia, die nu beide zijn uitgebracht als ebook.

Fotocolums van een reiziger - Als krasboek 2 voor 1 prijs
Daily India & Daily Asia
- Peter de Ruiter

De Ruiters compacte observaties bieden een ongebruikelijke en persoonlijke blik op mensen en gebruiken in acht landen: India, Sri Lanka, Singapore, IndonesiŽ, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Bekijk en lees de bijdragen als je ook naar deze landen wilt, als je er al geweest bent of als je wilt lachen, dromen of je verbazen.

Beelden van Birma - Peter de Ruiter

In Beelden van Birma schetst auteur en reisfotograaf Peter de Ruiter zowel de schoonheid als de schaduwkanten van een land dat een halve eeuw gebukt gaat onder een militaire dictatuur. In een boeiend reisverhaal met meer dan 350 schitterende foto's doet hij verslag van zijn ontmoetingen met de hartverwarmende bevolking. Maar in tal van 'kritische kaders' geeft hij ook de maatschappelijke gevolgen weer van een harteloos regime. De Ruiter staat stil bij de wijze waarop Nederlandse ondernemingen nog steeds teakhout uit Birma verwerken, ondanks een Europese boycot. Hij geeft weer hoe het regime kindsoldaten rekruteert en hij presenteert de overwegingen die een reiziger kan maken om Birma al dan niet als bestemming te kiezen. Het Birma Fonds sluit het boek af met adviezen voor verantwoord reizen.

De magie van Rome - Andrea Vreede

Rome is voor velen een balsem voor de ziel en voor sommigen een liefde voor het leven. Andrea Vreede neemt de lezer mee op een reeks wandelingen in het voetspoor van bekende en minder bekende inwoners, op een reis door de tijd in een stad waar iedere steen een verhaal vertelt. Rome is de stad van Caesar en Caravaggio, van Borromini en van Bruno. Het is een stad van chaotisch verkeer, brede boulevards en intieme achterafstraatjes. Rome kent protserige barok en ontroerende eenvoud. Het is de plek van de Kerk en van corruptie, van politiek en van la dolce vita.

Romans

Hoe duur was de suiker? - Cynthia Mc Leod

Hoe duur was de suiker? is het succesvolle romandebuut van Cynthia Mc Leod. De zusjes Elza en Sarith wonen op een suikerplantage in Suriname. Het is de tijd van de bloeiende suikercultuur, maar het is erg onrustig in het land. Er is veel angst voor opstandige slaven, die onder leiding van guerrillaleider Boni aanslagen plegen op plantages. Ondanks hun beschermde opvoeding, komen Elza en Sarith toch in aanraking met de opstandelingen en hun strijd tegen de kolonisten. Hoe duur was de suiker? komt in 2011 in het theater (regie John Leerdam) en in 2012 in de bioscoop (regie Jean van de Velde)

De kopiist - Hanny Alders

Het is 950. Het grootste deel van Spanje wordt al ruim twee eeuwen lang geregeerd door Arabieren. Vlakbij de hoofdstad Cůrdoba zetelt de kalief in zijn pas voltooide paleisstad. In de wijk van de perkamentmakers leidt de kopiist Fadl een rimpelloos bestaan. Hij werkt bij de historiograaf al-Razi en zijn jonge vrouw is in verwachting van hun eerste kind. Dan krijgt Fadl een document in handen dat zijn hele leven op z'n kop zet. Tot zijn verbijstering moet hij toezien hoe hij alles verliest wat hem lief is. Toch lukt het hem om een geheim te ontsluieren dat diep in het hart van het oude paleis in de stad verborgen ligt. Hij krijgt daarbij hulp van de mysterieuze Teresia.

De Etruskische glimlach - Josť Luis Sampedro

Salvatore Roncone, een oude boer uit CalabriŽ die weet dat hij door zijn ziekte niet lang meer te leven heeft, verruilt zijn dorp voor de grote stad Milaan. In het huis van zijn zoon komt hij in contact met zijn kleinzoon Bruno, die de oude partizaan de ogen opent voor dingen waarvan hij het bestaan niet vermoedde. Het jongetje, een nieuwe liefde en het leven in de stad maken bij de grootvader ongekende emoties los. Oud en jong, modern en antiek, man en vrouw, stad en platteland; het zijn de klassieke tegenstellingen die Salvatore aan het einde van zijn leven overwint.

Goudkoorts - NarcŪs Oller

Barcelona, 1880. Aan het eind van de negentiende eeuw lijken in de Catalaanse hoofdstad de bomen tot in de hemel te groeien: iedereen is in de greep van een ongekende speculatiekoorts. Beleggen is een collectieve obsessie. Maar er zijn meer investeerders dan investeringsobjecten, dus snelt op elk ideetje een zwerm geldschieters af. In deze dynamische wereld werkt Gil Foix zich in recordtijd op van timmerman tot beursmagnaat. Op het toppunt van zijn succes gaat hij de politiek in en laat hij zijn zaken waarnemen door een neef en diens zoon. Dit besluit zal hem duur komen te staan.

Offerande - Lydia Rood

De geboorte van Pieter is een teleurstelling voor zijn moeder: hij heeft maar ťťn oog. Als kind probeert Pieter er uit alle macht voor te zorgen dat ze ondanks alles trots op hem kan zijn, maar hoe hij ook zijn best doet, hij slaagt er maar niet in. Zijn moeder zegt dat ze hem zal verkopen en geen wonder: tijdens zijn Eerste Communie vergeet hij zijn mond open te doen voor de hostie, en bij het zwemexamen verdrinkt hij bijna. Als ze wegloopt, weet hij dat het zijn schuld is. Er is voor hem maar ťťn uitweg. In Offerande heeft een opgroeiend kind er letterlijk alles voor over om zijn familie van hem te laten houden.


Als krasboek met gratis De kop van de pauw van Lydia Rood

Muziek

Het leven van Agnetha Fšltskog - Abba van binnenuit

Agnetha Fšltskog, zangeres van ABBA, hoort ongetwijfeld tot de grote vocalisten van onze tijd. Hoewel zij zowel voor als na de ABBA-periode bewezen heeft ook een groot solo-zangeres te zijn, hebben haar jaren met ABBA volgens haar eigen woorden een onuitwisbaar stempel op haar gedrukt. "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ABBA denk of ervan droom", zei ze in 2004 in een interview op de Zweedse televisie. Aan het eind van de jaren tachtig - toen de (voornamelijk negatieve) publiciteit in de roddelpers haar teveel werd - viel zij stil. Agnetha Fšltskog liet niets meer van zich horen - geen optredens meer, geen platen en geen interviews. Een stilte die bijna tien jaar duurde. In dit boek doorbreekt Agnetha haar stilzwijgen en vertelt zij openhartig over haar leven en werk aan de Zweedse journaliste Brita Ňhman.

Mijn Michael - Sofie Rozendaal

Michael Jackson stond niet alleen bekend om zijn uitzonderlijke zang- en danstalent, maar ook om de extreme uitwerking die hij op mensen kon hebben. Als hij een land bezocht was dat een nationale gebeurtenis. De levens van duizenden fans kwamen overhoop te liggen. Banen werden verlaten en klassen liepen leeg. Fans bivakkeerden dagenlang voor het hotel van hun idool. Vanaf het moment dat schrijfster Sofie Rozendaal een concert van Michael Jackson bijwoont, is ze in zijn ban. Ze komt in de fanwereld terecht en bezoekt fanclubdagen, vliegvelden waar hij aankomt en uiteraard zijn concerten. Sofie ervaart de passie, de energie en de liefde. Maar ze loopt ook aan tegen de obsessie, de teleurstelling en het verdriet.

Erotiek

Zo veel zinnen - Lydia Rood

Een freelance journaliste, die door haar lijfblad wordt gevraagd een aantal interviews met gewone mensen over hun seksleven te maken, neemt de opdracht aan met een geheim motief: de verhalen van een ander zijn altijd spannender dan je eigen fantasieŽn. Het is opwindend als je iemand hoort praten over bijvoorbeeld avonturen onder water, in aardedonkere grotten, in de meterkast of op het San Marcoplein - zolang je er maar in kunt geloven. Dit boek is een van vijf erotische ebooks van Lydia Rood.


Als krasboek met gratis De kop van de pauw van Lydia Rood

PixelPerfect Publications


ebooq.nl is een website van PixelPerfect Publications en bedoeld voor het verzilveren van codes waarmee ebooks kunnen worden gedownload. Deze codes zijn en worden toegepast bij onder meer het ebookgeschenk, het krasboek (gebundeld met onder meer uitgaven van Lemniscaat) en het zogeheten ebooq: een cadeaukaart voor ebooks. Dergelijke producten worden zijn of worden ook gemaakt door het Arnhemse bedrijf QINQO (met advies van PixelPerfect), Livrada in de VS en Enthrill in Canada.